Kuhinjski pultiKuhinjski pulti so lahko iz različnih materialov, ki pa se razlikujejo v ceni in v kvaliteti. Naj navedem nekaj najbolj uporabljenih in poznanih.

Kamnit kuhinjski pult

Kamnit kuhinjski pult Kamnit kuhinjski pult

 

Kerrock kuhinjski pult

Kerrock kuhinjski pult Kerrock kuhinjski pult

 

Kerrock kuhinjski pult

Kerrock kuhinjski pult Kerrock kuhinjski pult

 

Lesen kuhinjski pult

Lesen kuhinjski pult Lesen kuhinjski pult

 

 
Med najcenejše sodi laminat, ki ponuja širok izbor barv, vzorcev in lesnih imitacij. „Življenjska doba“ je krajša od preostalih trpežnejših materialov, kot je npr. granit. Trdnost površine je zadovoljiva, v kolikor se po njem ne reže ali tolče z ostrimi predmeti. Lahko ga uporabite tako v modernem, kot tudi klasičnem stilu kuhinje. Prednosti so nizka cena, širok izbor barv in enostavno vzdrževanje.

Blagovna znamka oz. material kerrock, ki ga je zasnovalo podjetje Kolpa sodi med najpogostejši izbor kuhinjskih pultov. Omogoča izvedbo različno oblikovanih delovnih površin (pravokotne, okrogle, polkrožne, asimetrične). Prednost je tudi v izboru kerrock korit, kjer so spoji z robovi pulta popolnoma zglajeni, kar omogoča enostavno čiščenje in lep izgled. Kot pri vseh ostalih pultih mehanske poškodbe so možne. Z razliko od drugih je popravilo manjših poškodb enostavno saj na mestu, kjer je nastala poškodba pult spoliramo in tako ohranjamo lep izgled. Njegova največja pomanjkljivost je „umetni“ izgled, kar nekaterim ni všeč. Izbiramo lahko med različnimi barvnimi niansami in vzorci. Kerrock pulti sodijo v višji cenovni razred, lepo se podajo na moderni, kot tudi klasični stil kuhinje.

Za vse, ki prisegajo na naraven izgled in naravne materijale so tu pulti iz naravnega kamna. Največja prednost naravnega kamnitega pulta, kot sta marmor ali granit je v njegovi naravni patini in samem izgledu, ki je edinstven. Predstavljajo pa tudi najdaljšo „življensko dobo“ kuhinjskega pulta. Kljub površinski impregnaciji marmornati pulti sčasoma postanejo porozni in jih je težje vzdrževati. Zaradi samega materiala in tehnologije obdelave sodijo v višji cenovni razred. Poleg naravnih kamnitih pultov so tu tudi pulti iz umetnega kamna. Zaradi svoje strukture so manj porozni, po izgledu delujejo „naravno“. Cena je primerljiva z naravnimi kamnitimi pulti. Največkrat jih kombiniramo s kuhinjami v klasičnem stilu, čeprav so s premišljenim izborom vzorca in barve  uporabni tudi v modernem stilu.

Naraven izgled kuhinje zagotavljamo tudi z masivnimi, lesenimi pulti. V sodobnem času je ta izbor sicer zelo redek, saj je vzdrževanje in poroznost delovne površine slaba. Zaradi naravnega izgleda je takšen pult edinstven. Z leti bi lahko rekli, da postaja „žlahten“, saj milorečeno pušča sledi njegove površinske zdelanosti. Nekateri v tem vidijo unikatnost, saj kuhar na njem pušča svoj pečat. Velikokrat se ga delno kombinira kot zajtrkovalni pult, kar vnaša dinamičen izgled. Uporaben je tako v klasično, kot tudi moderno zasnovanem stilu kuhinje.

Za izredno moderen izgled kuhinje so priljubljeni tudi stekleni, cementni in inox pulti. Vsi omogočajo dobro vzdrževanje, vendar se s časom „obrabijo“ in izgubijo prvotni sijaj in teksturo.

Ne glede na to, kateri material boste izbrali mora biti tudi stena za kuhinjskim pultom in kuhališčem zaščitena. Najbolj eleganten in enostaven izgled dosežemo, da uporabimo isti material kot je na kuhinjskem pultu. Enoten material omogoča enostavnejše vzdrževanje. Lahko pa kombinirate, npr. z enobarvnim ali z različnimi motivi dekoriranim steklom. V klasično zasnovanih kuhinjah pa so še vedno aktualne keramične ploščice.
 
Ostale vsebine v kategoriji

Kvalitetno izdelane kuhinje Febal

Na izbiro imate široko barvno paleto in premišljeno izbrane lesne teksture.


Kuhinje v industrijskem stilu

Opečnate stene, visoki stropovi, cementni tlaki, ... Vse to in še več so osnovni elementi notranje opreme, ki narekujejo industrijski stil.


Kuhinjska korita

Različne dimenzije, oblike in materijali. Kuhinjska korita postajajo poleg funkcionalnosti, pomemben dekorativen element. Tako, kot gospodinjski aparati.Masivne kuhinje v glamour stilu

Komplet masivne kuhinje, vključno z masivnim hrbtiščem in masivnim dnom.


Kuhinja in dnevna soba v pomorskem stilu

Zakaj ne bi s poletnim vzdušjem opremili kuhinje in dnevne sobe?


Kuhinjski pulti

Kuhinjski pulti so lahko iz različnih materialov, ki pa se razlikujejo v ceni in v kvaliteti. Naj navedem nekaj najbolj uporabljenih in poznanih.


Kuhinje po meri

Če želite v karseda možni meri zadovoljiti vaše potrebe in želje, potem se odločite za izdelavo kuhinje po meri.


Luksuzna kuhinja z zlato ali srebrno foljijo.

Če želite še dodatno poudariti bogat in glamurozen stil notranje opreme, potem izberite površinsko obdelavo omaric z zlato ali srebrno folijo.


Masivne kuhinje - ekološke kuhinje

Masivne - ekološke kuhinje sodijo med najdražje pohištvene elemente v prostoru.


Vrhunske italijanske kuhinje

Nekaj primerov italijanskih vrhunskih kuhinj. Tukaj je ogromno barvnih kombinacij in različnih prestižnih, luksuznih materialov.


Kuhinja z jedilnico - HD VIDEO predstavitev

HD video predstavitev(vizualizacija)kuhinje z jedilnico in dnevno sobo.


Kuhinje v klasičnem stilu - stilne kuhinje

Elegantne, stilne kuhinje. Pridih domačnosti.Klasične kuhinje, zapisane k večnosti.


Kuhinje v klasičnem stilu

Kuhinje v klasičnem stilu delujejo topleje in bolj domače še posebej takrat, ko uporabimo poleg lesa tudi tople barvne odtenke.


Moderne kuhinje

Nekaj primerov modernih kuhinj. Kuhinje so zasnovane za izdelavo po meri.


Moderna kuhinja, mladostnega izgleda z dnevno sobo in jedilnico

Primer kuhinje, jedilnice in dnevne sobe v enem prostoru.


Kuhinja z otokom-otočkom

Primeri projektov otoka, polotoka v kuhinji. Večina kuhinj je izdelana po meri.


Kuhinja s plasma televizorjem

Kuhinja z vgrajenim plasma Televizorjem.

3D Vizualizacija arhitekture masivno pohištvo načrtovanje Bazen v wellnesu - 3D vizualizacija notranja ureditev
 
ProAmbient, Ambient po Vaši meri!                            Copyright © 2008-2020 ProAmbient d.o.o. Nova Gorica, vse pravice pridržane!