Nemoteno odpiranje kuhinjskih elementov

Morebitne težave pri umestitvi kuhinjskih omar in kuhinjskih aparatov na konec kuhinjskega sestava

Klasična postavitev kuhinjskih elementov, ki si sledijo iz leve proti desni je sledeča:

  • hladilnik, 60 cm
  • predalnik, 30 cm
  • korito s predalnikom ali omarico, 60 cm
  • pomivalni stroj, 45 ali 60 cm
  • kuhalna plošča (pod katero je lahko umeščena pečica), 60 cm
  • element s pečico (v kolikor ni umeščen pod kuhalno ploščo), 60 cm

Lahko torej vidimo, da osnoven, minimalen kuhinjski sestav meri 255 cm oz. v kolikor se odločite za pomivalni stroj od 60 cm , sestav meri 270 cm. Če nimate prostora za večji sestav je potrebno skrbno načrtovanje in umestitev vseh potrebnih kuhinjskih elementov, upoštevajoč karakteristike prostora, da bo kuhinjski sestav funkcionalen.

Pri tem bodite pozorni predvsem na umestitev in izbor hladilnika in kuhalne plošče s pečico. Ročaji aparatov so običajno pozicionirani izven linije, kar pomeni, da niso poravnani z ličnico omarice. V kolikor se kuhinjski blok nahaja ob vratih, ki pravtako imajo svojo kljuko bodite pozorni ali je zagotovljeno nemoteno odpiranje tako kuhinjskih elementov, kot tudi vrat.

Če kljuke vrat niso poravnane s steno in se odpirajo v prostor kuhinje obstaja velika verjetnost, da bodo onemogočale nemoteno odpiranje. V tovrstnih primerih svetujemo umestitev zaključnih kuhinjskih mask. Če pa ni prostora za maske izberite hladilnik, ki ima utopen ročaj oz. kljuko vrat, ki je poravnana s steno.

Covid-19 obvestilo

Pri obisku trgovine je obvezna uporaba maske.

Olajšajte si izbor in nakup, kjer boste na ENEM MESTU dobili STOKOVNO SVETOVANJE in konkreten izbor opreme vašega novega doma, poslovnega prostora,.... Pohištvo, keramika, parket, svetila, ogrevanje, prezračevanje, vrhunski 3D izris...
Kontaktirajte nas za termin, zato da si vzamemo čas samo za vas.

Akcija: V septembru oblikujemo brezplačno VIDEO VIZUALIZACIJO KUHINJE. Velja za prenovo ali opremo hiše na ključ.

Prenova hiše ali stanovanja na ključ.

Prenova hiše