Keramika za zunanje površine

Keramika Ob Bazenih

Urejanje okolice narekuje raznovrstna opravila. Od čiščenja in zasaditev, kot tudi menjave tlakov in barvanje ograj. Seveda je nabor del še veliko večji, v kolikor želimo, da naši vrtovi in okolica hiše odražajo urejenost in praktičnost.

Zagotovo je pomemben del urejanja okolice tudi izbor tlakov. Na trgu najdemo različne možnosti, pa vendar je prav keramika (granito gres) tista najbolj univerzalna izbira, ki se lepo “ujame” v tradicionalno in moderno zasnovanih okoljih.

Keramika se razlikuje tako po formatu, kot tudi debelini in površinski obdelavi. In prav namembnost in obremenitev narekujeta njen izbor.

Protizdrsna keramika je na splošno ustrezna izbira povsod tam, kjer so površine izpostavljene atmosferskim vplivom. Pa tudi tam, kjer namembnost prostora narekuje dodatno protizdrsno varnost (neposredna bližina bazena, dovozne poti).

Poleg protizdrsnosti je pomembna tudi debelina keramika, ki je pravgotovo primerna izbira na dovoznih poteh.

Nenazadnje govorimo tudi o velikosti oz. formatu keramike in barvi. Veliki formati so v zadnjih letih zelo priljubljeni, predvsem v moderno zasnovanih okoljih. Medtem ko manjši narekujejo še vedno nekoliko bolj tradicionalen izgled. S kamniti efekti in sivimi odtenki dosegamo naraven izgled, medtem ko z opečnatimi poudarjamo toplino in rustikalnost. Keramika v imitaciji lesa pa zaenkrat ostaja “klasika”.