Otroške sobe

Komponibilni program otroških sob

Z našim zelo širokim programom otroških sob lahko zadovoljimo skoraj vsako željo. Možna je tudi izdelava otroških sob po meri.

Otroške sobe morajo biti prilagojene vsakodnevnim šolskim obveznostim, pa tudi prostemu času, namenjenemu igri.

Šolske obveznosti šolar največkrat počne za pisalno mizo, po možnosti v prisotnosti enega izmed staršev, kasneje pa tudi s sošolci. Zato v tej starosti sodi ta kos pohištva med pomembnejše. Pomembna je tako oblika, kot velikost pisalne mize. Dobro je, da je pisalna miza postavljena ob okno, kjer je zagotovljena dobršna mera naravne svetlobe. Zagotovo pa je potrebno delovno površino še dodatno osvetliti z namizno svetilko.

Poleg pisalne mize pa je v otroški sobi še naslednje pohištvo:
  • postelja (klasične dimenzije),
  • kvaliteten pisarniški stol,
  • večja garderobna omara,
  • knjižne police,
  • knjižni regal,
  • dodatki (vreče za sedenje in poslušanje glasbe).

V nižjih razredih osnovne šole otrok še vedno potrebuje nekaj časa tudi za igro, zato je pomembno, da sobica ni popolnoma podrejena obveznostim in učenju, temveč tudi igri in razvedrilu.
V višjih razredih osnovne šole pa otrok prihaja v obdobje pubertete, kjer se pojavi izrazita potreba po zasebnosti. V kolikor možnosti dopuščajo je idealno, da ima posamezen otrok svojo sobo. Če pa to ni možno se lahko z optičnimi pregradami, kot so knjižni regali, nizke omare in postelja mladinsko sobo razmeji in na takšen način zagotovi minimalna zasebnost, ki jo otrok v tej občutljivi starosti še posebej potrebuje. Dodatno se lahko stene v isti sobi pobarva v različne barve in sicer, v predelu sobe, ki je namenjen mlajšemu otroku so lahko stene pobarvane v eno barvo, drugi predel, kjer je pubertetnik pa v drugo barvo.

Zagotovo je to obdobje najbolj očitnih sprememb v otrokovem življenju (tako fizičnih, kot emotivnih) in prav zaradi tega je to obdobje, ko se mladinska soba ves čas spreminja (nekateri kosi pohištva se počasi umikajo, drugi pa prihajajo) in končno soba doseže podobo in odraz individualnosti mladega človeka, zato je pravtako pomembno, da se upošteva tudi otrokove želje.

Video predstavitev modernih otroških sobic.

Otroške sobice

Prenova hiše na ključ | Oprema stanovanja na ključ

Olajšajte si izbor in nakup, kjer boste na ENEM MESTU dobili STOKOVNO SVETOVANJE in konkreten izbor opreme vašega novega doma ali poslovnega prostora.

Akcija: BREZPLAČNI NASVET ter 20% popust na celovit projekt notranje ureditve hiše(velja od 06.06.-13.6.2024)

Prenavljate hišo? Ne skrbite, sprostite se! Za VSE POSKRBIMO MI - od IDEJE, 3D DESIGNA do DOSTAVE in MONTAŽE.

Pohištvo, keramika, parket, svetila, ogrevanje, prezračevanje, vrhunski 3D izris,... Ponudimo vam seveda tudi mojstre za izvedbo: stojne ter elektro instalacije, polaganje keramike, parketa, pleskarska dela, montaža pohištva,... Skratka obnova-oprema hiše ali stanovanja na ključ.

Kontaktirajte nas za termin, zato da si vzamemo čas samo za vas.

Prenova hiše ali stanovanja na ključ. Za brezplačne informacije pokličite 041 412 982.

Prenova hiše