Da, vsak prostor ima svoje specifične zahteve glede notranje opreme, odvisno od namembnosti in želenega stila. Notranja oprema hotela mora zagotavljati udobje in funkcionalnost za kratkotrajne goste, medtem ko notranja oprema jedilnice zahteva oblikovno usklajenost s splošnim stilom in udobje za dolgotrajno bivanje. Mladinska soba potrebuje opremo, ki omogoča ustvarjalnost in zabavo, medtem ko restavracija potrebuje opremo, ki zagotavlja funkcionalnost in estetsko privlačnost za goste.
Da, pravilno načrtovanje notranje opreme je ključnega pomena za ustvarjanje želenega bivalnega prostora. V predhodni fazi načrtovanja je potrebno jasno opredeliti želje in pričakovanja (stil, materijal, praktičnost, itd.) in preveriti zakonodajo v primeru javnih objektov. Načrtovanje z izrisom tlorisa in 3D vizualizacijo omogoča boljšo predstavo o bodočih prostorih in uživanje v njih že v fazi načrtovanja. Vrhunske vizualizacije in skrbno načrtovanje notranje opreme zagotavljata funkcionalnost, estetsko privlačnost in udobje.