Kako očistiti in vzdrževati vašo sedežno garnituro

Želite ohraniti svežo in čisto sedežno garnituro? Ta priročnik vam nudi nasvete in trike, ki jih potrebujete za ohranjanje videza in dolgo življenjsko dobo sedežne garniture.

Sedežna garnitura je verjetno eden izmed najpomembnejših kosov pohištva v vašem domu, zato je pomembno, da jo redno čistite in vzdržujete. Tukaj je nekaj nasvetov za čiščenje in vzdrževanje vaše sedežne garniture:

  • Redno sesajte – Redno rahlo sesanje vaše sedežne garniture bo preprečilo nabiranje prahu, umazanije in drobtin. Uporabite sesalnik z mehko krtačo za sesanje, da preprečite poškodbe tkanine.
  • Očistite madeže takoj – Če na vaši sedežni garnituri nastane madež, ga poskusite očistiti takoj. S čisto krpo ali papirnato brisačo rahlo obrišite madež navzven, da ne bo širil. Nato uporabite čistilo, ki je primerno za vašo tkanino in sledite navodilom na embalaži. Bodite previdni, da ne uporabite preveč vode/čistila, saj lahko to poškoduje tkanino ter preizkusite na majhnem, nevidnem mestu, da se izognete poškodbam blaga.
  • Preverite oznake za čiščenje – Preverite oznake za čiščenje na vaši sedežni garnituri, preden jo očistite. Oznake vam bodo povedale, katera čistila in metode so varne za uporabo na vaši tkanini. Upoštevajte navodila na oznakah za najboljše rezultate.
  • Uporabite zaščitni sprej – Zaščitni sprej lahko uporabite za zaščito vaše sedežne garniture pred madeži in umazanijo. Uporabite ga po čiščenju in po potrebi ponovite postopek. Vendar pozor, niso vse tkanine primerne za uporabo spreja!
  • Izogibajte se soncu – Izogibajte se postavitvi sedežne garniture neposredno na sonce, saj lahko to povzroči zbledenje barve tkanine.
  • Občasno globinsko očistite – Občasno je priporočljivo vašo sedežno garnituro globinsko očistiti. Za to lahko najamete profesionalni čistilni servis kateri ima vrhunska orodja za hitro in varno čiščenje. Razmislite o najemanju profesionalnega čistilnega servisa vsaki 2 leti ali pogosteje, če imate hišne ljubljenčke ali majhne otroke, ki lahko povzročijo večjo obrabo vašega kavča.

Skoraj vse naše sedežne garniture imajo snemljivo prevleko katero enostavno operete v pralnem stroju ali čistilnici, tako da bo izgled sedežne garniture skoraj kot nov.

Vse za prenovo hiše na enem mestu! Pohištvo ProAmbient.

Kako očistiti in vzdrževati sedežno garnituro

Želite ohraniti svež in čist kavč? Ta priročnik vam nudi vse nasvete in trike, ki jih potrebujete za ohranjanje videza in dolgo življenjsko dobo sedežne garniture.

Prenova hiše na ključ | Oprema stanovanja na ključ

Olajšajte si izbor in nakup, kjer boste na ENEM MESTU dobili STOKOVNO SVETOVANJE in konkreten izbor opreme vašega novega doma ali poslovnega prostora.

Akcija VESELI DECEMBER -15% na celovit projekt notranje ureditve hiše(velja od 6.12.-20.12.2023)

Prenavljate hišo? Ne skrbite, sprostite se! Za VSE POSKRBIMO MI - od IDEJE, 3D DESIGNA do DOSTAVE in MONTAŽE.

Pohištvo, keramika, parket, svetila, ogrevanje, prezračevanje, vrhunski 3D izris,... Ponudimo vam seveda tudi mojstre za izvedbo: stojne ter elektro instalacije, polaganje keramike, parketa, pleskarska dela, montaža pohištva,... Skratka obnova-oprema hiše ali stanovanja na ključ.

Kontaktirajte nas za termin, zato da si vzamemo čas samo za vas.

Prenova hiše ali stanovanja na ključ. Za brezplačne informacije pokličite 041 412 982.

Prenova hiše