Živeti kot milijonar?

Klasične Kuhinje 1

Konstantna težava, s katero se srečuje večina Slovencev je dejstvo, da za nakup nepremičnine porabijo vse prihranke ali celo najamejo kredit. Tokrat se ne bomo spuščali v fenomen slovenskega, nepremičninskega trga in nenormalno visokih cen nepremičnin. Dejstvo pa je, da za opremo potem enostavno zmanjka denarja. Vsaj za takšno kvalitetno, ki bi si jo sicer želeli imeti.

Mogoče pa se je vredno zamisliti in na celotno situacijo pogledati nekoliko drugače. Mogoče nakup nekoliko manjše nepremičnine, na ne tako “fensi” lokaciji? Verjetno bi v tem primeru ostalo več denarja za udobje, kvaliteto … Ali drugače povedano – nakup kvalitetne notranje opreme, s predznakom “trajnostno in prijazno do okolja”.

Ali živeti kot milijonar res pomeni večje, bolj videno, vsem na očem, na pravi lokaciji in v “zahtevanih” razmerjih? Za nekatere mogoče res.

Naj vam bo v izziv razmislek o naslednjem. Ali je vredno, da vse svoje življenjske prihranke oz. celo najem kredita namenim nakupu nepremičnine, ki ga bom odplačeval preostanek življenja ali se lahko zadovoljim tudi z nekoliko manjšim? Seveda, v kolikor so želje usklajene z dejanskimi potrebami, potem je pač tako. Dejstvo pa ostaja – opremiti 300 m2 ali 100 m2 je velika razlika. Pa tudi če se omejite na t.i. “srednji cenovni razred”. Ali je kvadratura, ki jo kupujete za vas obvladljiva? Pa ne samo finančno, tudi časovno, energijsko, …

Lepo in dokončano opremljena nepremičnina zagotavlja na nek način varnost in tudi izpolnitev. Predstavlja zaključek nekega poglavja, ki traja še dolgo. Ki ga uživamo in živimo še leta in leta.

Na takšen način se odpirajo nova poglavja v življenju, ki med drugim pomenijo tudi uživanje v lastnem, na novo opremljen domu. In to je življenje “milijonarja”.