Otroška sobica za dojenčka

Sobica za novorojenčka

Soba je prilagojena potrebam dojenčka in njegovi vsakodnevni negi in razvoju.

Pohištvo, ki  se nahaja v sobi za dojenčka je naslednje:

  • pletena košara ali zibka, v kateri dojenček spi (prve tri mesece),
  • postelja z ograjico (priporočljivo je, da ni prevelika),
  • predalnik s previjalno površino (na zadnji strani in ob straneh mora imeti previjalna površina ograjico),
  • počivalnik ali vreča,
  • mehka blazina,
  • ustrezna razsvetljava.

Robovi pohištva naj ne bi bili ostri, temveč zaobljeni. Izbran material pa naj bo čimbolj naraven (masiva) in površinsko karseda naravno obdelan. Previjalno površino z mehko podlogo se lahko postavi tudi v kopalnico (v kolikor prostor to dopušča), to pa zaradi bližine vode. Kasneje se jo lahko uporabi za kaj drugega (pisalno podlogo). Postelja je pravtako izredno pomemben kos pohištva, saj dojenček v prvem mesecu življenja prespi dobršen del dneva. Pri izbiri postelje je pomembna tudi velikost. Pomembno je, da postelja ni prevelika, saj se otrok v preveliki postelji ne počuti varno.

Seveda so poleg pohištva pomembne tudi barve, v katere je soba odeta in to še posebej strop. Dojenček prve mesece življenja predvsem preleži, zato je pomembno, katere barve in druge dekorativne elemente vnašamo v prostor. Še vedno prevladujejo predvsem pastelni toni (roza, modra), lahko pa tudi bolj nevtralni, kot je barva v smetanovem odtenku. Strop lahko dodatno popestrimo s takoimenovanim zvezdnatim nebom, kar bo v otroku vzbujalo občutek radovednosti ali pa izobesimo viseče predmete različnih barv in oblik (mobile).

Nenazadnje pa so tu še dodatki, kot je udoben počivalnik in mehka blazina.
Počivalnik bo mamicam v prvem letu dojenčkovega življenja sprva služil predvsem kot prostor za dojenje, kasneje pa kot  kotiček, namenjen branju in listanju raznovrstnih knjigic. Kaj je lepšega kot to, da se otrok privije v mamino ali očetovo naročje in skupaj gledata njegove najljubše slikanice. Pomembno je, da se poleg počivalnika namesti še dodatno svetilo (samostoječe ali stensko).
Mehka blazina pa je nepogrešljiv dodatek. Postavi se jo na tla sobice, tako lahko otrok povsem varno raziskuje in razvija svoje  motorične sposobnosti.

Otroška sobica za dojenčka

Otroška sobica za dojenčka mora biti udobna, varna in funkcionalna. Pomembni elementi so otroška posteljica, previjalna miza, omare za oblačila in police za shranjevanje drugih potrebščin.

Prenova hiše na ključ | Oprema stanovanja na ključ

Olajšajte si izbor in nakup, kjer boste na ENEM MESTU dobili STOKOVNO SVETOVANJE in konkreten izbor opreme vašega novega doma ali poslovnega prostora.

Akcija BREZPLAČNI NASVET ter 15% popust na celovit projekt notranje ureditve hiše(velja od 1.02.-28.2.2023)

Prenavljate hišo? Ne skrbite, sprostite se! Za VSE POSKRBIMO MI - od IDEJE, 3D DESIGNA do DOSTAVE in MONTAŽE.

Pohištvo, keramika, parket, svetila, ogrevanje, prezračevanje, vrhunski 3D izris,... Ponudimo vam seveda tudi mojstre za izvedbo: stojne ter elektro instalacije, polaganje keramike, parketa, pleskarska dela, montaža pohištva,... Skratka obnova-oprema hiše ali stanovanja na ključ.

Kontaktirajte nas za termin, zato da si vzamemo čas samo za vas.

Prenova hiše ali stanovanja na ključ. Za brezplačne informacije pokličite 041 412 982.

Prenova hiše