Pravljična sobica za deklice

Sobica Grad

Sobica za deklice, oblikovana kot grad, je lahko čaroben prostor, kjer se lahko deklice počutijo kot prave princeske. Pri oblikovanju takšne sobe lahko uporabite različne kreativne elemente, ki bodo ustvarili čarobno in igralno okolje. Tu je nekaj idej:

  1. Postelja v obliki gradu: Izberite posteljo, ki ima obliko gradu. To lahko vključuje visoke stolpe na vogalih postelje ali celo lesen okvir, ki spominja na grad.
  2. Barvna paleta: Uporabite nežne in pravljične barve, kot so roza, vijolična, svetlo modra ali bela. Lahko pa tudi kombinirate več barv za bolj živahen videz.
  3. Stenske freske ali tapete: Dodajte stenske freske ali tapete, ki prikazujejo pravljične gradove, vile, metulje ali druge čarobne motive.
  4. Dodatki v obliki gradbenih elementov: Dodajte detajle, kot so stolpi, gradbena vrata, okna in stene, ki bodo dopolnjevali temo gradu. To lahko vključuje tudi obešanje zaves z zamahi ali gradbenimi elementi.
  5. Mehke igrače in blazine: Postavite mehke igrače, blazine in odeje v obliki princez, viteških ščitov ali zmajev, da bo prostor še bolj udoben in igriv.
  6. Pravljična razsvetljava: Izberite razsvetljavo v obliki pravljičnih likov, kot so vile, princeske ali gradovi. To bo sobi dodalo mehko in čarobno vzdušje.
  7. Oprema za igro: V sobo dodajte elemente, ki spodbujajo igro, kot so lesen grad, igralna preproga v obliki mesta, kjer se lahko deklice igrajo s svojimi priljubljenimi igračami.
  8. Knjižne police s pravljicami: Postavite knjižne police s pravljičnimi knjigami, ki bodo spodbujale bralno navado in domišljijo.
  9. Personalizacija: Dodajte osebne elemente, kot so ime deklice na steni, prilagojene nalepke ali slike, da bo soba postala edinstvena.
Sobica Grad2
Pograd “Grad” z ležiščem.
Sobica Grad3
Garderobna omara s krilnimi vrati.

S takšno sobico bo deklica imela prostor, kjer se bo lahko sprostila, igrala in razvijala svojo domišljijo v čarobnem okolju.

Sobica Grad4
Prikupni dodatki in nepogrešljivi kosi, ki bodo pravljično sobico še polepšali.

Več o tematsko oblikovanih sobicah, si lahko ogledate na tej povezavi:

https://www.proambient.si/pohistvo/otroske-sobe/otroske-sobe-tematsko-opremljene/