Katero kuhinjsko napo izbrati?

Vgradne, stenske, otočne ali izvlečne nape

Na izbiro imamo veliko modelov kuhinjskih nap. Razlikujejo se tako po obliki, kot tudi po velikost. Zagotovo pa ni vsaka primerna za vsako kuhinjo.

Velikokrat pademo v dilemo, katero napo izbrati: vgradno, samostoječo, izvlečno ali mogoče otočno. Izbor vgradne nape omogoča izčiščene linije in praktičnost vzdrževanja oz. čiščenja. Omarica sama nape omogoča tudi nekaj shranjevalnih površin. Vgradne nape običajno projektiramo predvsem pri moderno ali minimalistično oblikovanih kuhinjah. Po drugi strani pa nevgradne nape s svojimi domiselnimi in dovršenimi oblikami pripomorejo k popestritvi samega izgleda kuhinje.

Tistim, ki je všeč izčiščen in poenoten izgled so vgradne nape prava izbira. Postavitev kuhališča in s tem tudi nape je najbolj idealna ob steni, saj na takšen način vonjave, ki se sproščajo ob kuhanju ostanejo bolje ujete med steno in napinim filtrom, ki jih posesa. Čeprav je umestitev kuhališč na kuhinjskem otočku “fensi” izbira se morate zavedati, da kuhinjska napa ne bo naredila čudeža in vonjave kuhanja se bistveno hitreje razpršijo po prostoru.

Obstajajo pa tudi izvlečne nape, ki so „skrite“ v kuhinjskem pultu. Čeprav proizvajalci tovrstnih nap ponujajo odlične rešitve, te nape ne morejo konkurirati klasičnim stropnim napam. Torej za vse tiste, ki radi kuhate in kuhinje nimate samo za lepo videt, postavite kuhalno ploščo in napo ob steno ter izberite dovolj močno napo. Pri vsem skupaj pa je za konec pomemben še en detajl in to je oddušna cev. Le-ta mora biti premera vsaj 20 cm, sicer še tako vrhunska in zmogljiva napa ne bo zagotavljala svojega potenciala.

Prenova hiše na ključ | Oprema stanovanja na ključ

Olajšajte si izbor in nakup, kjer boste na ENEM MESTU dobili STOKOVNO SVETOVANJE in konkreten izbor opreme vašega novega doma ali poslovnega prostora.

Akcija VESELI DECEMBER -15% na celovit projekt notranje ureditve hiše(velja od 6.12.-20.12.2023)

Prenavljate hišo? Ne skrbite, sprostite se! Za VSE POSKRBIMO MI - od IDEJE, 3D DESIGNA do DOSTAVE in MONTAŽE.

Pohištvo, keramika, parket, svetila, ogrevanje, prezračevanje, vrhunski 3D izris,... Ponudimo vam seveda tudi mojstre za izvedbo: stojne ter elektro instalacije, polaganje keramike, parketa, pleskarska dela, montaža pohištva,... Skratka obnova-oprema hiše ali stanovanja na ključ.

Kontaktirajte nas za termin, zato da si vzamemo čas samo za vas.

Prenova hiše ali stanovanja na ključ. Za brezplačne informacije pokličite 041 412 982.

Prenova hiše