Adaptacija mansarde na ključ

Veliko mladih družin si za svoj prvi (in verjetno tudi dokončni) dom izbere domače podstrešje.

Adaptacija mansarde lahko predstavlja odlično priložnost za povečanje bivalnega prostora v vašem domu.

Veliko mladih družin si za svoj prvi (in verjetno tudi dokončni) dom izbere domače podstrešje.

Kompleksen pristop zahtevan za ureditev stanovanja na podstrešju, vključuje preverjanje ustreznosti višine stropa, izolacije strehe, tlorisno skiciranje razporeditve prostorov, vrisovanje notranje opreme, upoštevanje razvoda vodovodne instalacije ter postavitve strešnih oken in strešnega balkona.

Adaptacija mansarde je proces preoblikovanja in prilagajanja prostora pod streho hiše ali stavbe, imenovanega mansarda, v uporaben bivalni prostor. To je lahko odličen način za povečanje površine stanovanja ali hiše in izkoristek neizkoriščenega prostora.

Adaptacija mansarde lahko predstavlja odlično priložnost za povečanje bivalnega prostora v vašem domu. Tu je nekaj stvari, ki jih morate upoštevati pri načrtovanju adaptacije mansarde:

  • Načrtovanje: Začnite z načrtovanjem svoje mansarde in se odločite, kaj boste naredili z novo pridobljenim prostorom. Ali boste ustvarili novo spalnico, dnevni prostor, pisarno ali kopalnico? Bodite pozorni tudi na prostor za shranjevanje, saj mansarde ponavadi nimajo veliko prostora za omarice in regale.
  • Osvetlitev: Mansarde pogosto nimajo veliko naravne svetlobe, zato morate načrtovati ustrezen sistem umetne led razsvetljave. Upoštevajte tudi, kje bodo nameščena okna in steklene površine ter kako bodo vplivali na svetlobo v prostoru.
  • Toplotna izolacija: Zaradi svoje posebne oblike in nagiba strehe so mansarde občutljive na izgubo toplote. Zato morate zagotoviti ustrezen sistem izolacije, ki bo zmanjšal stroške ogrevanja in ohlajanja prostora.
  • Pohištvo: Pri načrtovanju mansarde upoštevajte tudi velikost pohištva, ki ga boste uporabljali. Mansarde imajo običajno nižje stropove in omejeno prostornino, zato izberite pohištvo, ki je funkcionalno in prilagojeno prostoru. Večinoma se izbere pohištvo po meri.
  • Dostop: Za dostop do mansarde lahko uporabite stopnice ali lestev. Odvisno od uporabe mansarde lahko izberete tudi premične lestve, ki vam omogočajo lažji dostop.
  • Dozidava: V nekaterih primerih je lahko smiselna tudi dozidava, ki bo povečala prostor mansarde. Vendar je to odvisno od vaših želja in finančnih zmožnosti.

Pri adaptaciji mansarde se obrnite na strokovnjake, ki vam bodo pomagali pri načrtovanju in izvedbi projekta.

Prenova mansardnega stanovanja na ključ.

Prenavljate mansardno stanovanje? NE SKRBITE, SPROSTITE SE. ZA VSE POSKRBIMO MI – OD IDEJE, 3D DESIGNA DO DOSTAVE IN MONTAŽE.

Nekaj primerov prenove stanovanja si lahko pogledate na strani referencni projekti prenove stanovanja

Pokličite nas, da se dogovorimo za sestanek in skupaj začrtamo pot prenove vašega novega doma.

Adaptacija kopalnice v mansardnem stanovanju

Prenavljate stanovanje ali hišo? NE SKRBITE, SPROSTITE SE. ZA VSE POSKRBIMO MI - OD IDEJE, 3D DESIGNA DO DOSTAVE IN MONTAŽE.

Prenova hiše na ključ | Oprema stanovanja na ključ

Olajšajte si izbor in nakup, kjer boste na ENEM MESTU dobili STOKOVNO SVETOVANJE in konkreten izbor opreme vašega novega doma ali poslovnega prostora.

Akcija: BREZPLAČNI NASVET ter 20% popust na celovit projekt notranje ureditve hiše(velja od 06.06.-13.6.2024)

Prenavljate hišo? Ne skrbite, sprostite se! Za VSE POSKRBIMO MI - od IDEJE, 3D DESIGNA do DOSTAVE in MONTAŽE.

Pohištvo, keramika, parket, svetila, ogrevanje, prezračevanje, vrhunski 3D izris,... Ponudimo vam seveda tudi mojstre za izvedbo: stojne ter elektro instalacije, polaganje keramike, parketa, pleskarska dela, montaža pohištva,... Skratka obnova-oprema hiše ali stanovanja na ključ.

Kontaktirajte nas za termin, zato da si vzamemo čas samo za vas.

Prenova hiše ali stanovanja na ključ. Za brezplačne informacije pokličite 041 412 982.

Prenova hiše