Notranji design stanovanja

Notranji design stanovanja

Kaj je pomembno upoštevati pri designu manjšega stanovanja(npr. garsonjera) ali večjega nadstandardnega stanovanja?

Pri načrtovanju notranjega dizajna stanovanja, bodisi večjega ali manjšega, je ključno ustvariti prostor, ki je funkcionalen, udoben in estetsko prijeten. Spodaj si lahko preberete nekaj nasvetov, ki vam lahko pomagajo pri načrtovanju:

 • Optimizacija prostora: V manjših stanovanjih, kot je garsonjera, je ključnega pomena optimizirati prostor. Razmislite o uporabi večnamenskega pohištva, ki omogoča shranjevanje in izkoriščanje prostora na več načinov. Na primer, postelja z vgrajenimi predali za shranjevanje ali raztegljiva miza, ki se prilagaja potrebam. Omara, ki služi kot pregrada. Itd.
 • Svetle barve: Uporaba svetlih barv na stenah in pohištvu lahko optično poveča prostor in ga naredi bolj odprt in zračen. Izogibajte se temnim in preobremenjenim vzorcem, saj lahko vizualno zožijo prostor.
 • Pravilna razporeditev pohištva: Pri načrtovanju razporeditve pohištva v manjšem stanovanju je pomembno, da upoštevate pretok prostora. Izberite pohištvo, ki je sorazmerno manjše, a funkcionalno. Poskrbite, da ni prenatrpanosti prostora in da je dovolj prostora za gibanje.
 • Osvetlitev: Pravilna osvetlitev je ključna pri oblikovanju notranjega prostora. Poleg naravne svetlobe poskrbite za dovolj umetne osvetlitve v obliki stropnih luči, namiznih svetilk ali stenskih svetilk. Dobro osvetlitev bo povečala občutek prostornosti in udobja.
 • Ogledala: Strategično postavljena ogledala lahko optično povečajo prostor in ustvarijo iluzijo večje odprtosti. Razmislite o postavitvi ogledal odsevajo svetlobo, vendar pozor na Feng Shui pravila.
 • Shranjevanje: V manjšem stanovanju je pomembno imeti dovolj shranjevalnih možnosti, da ohranite prostor urejen. Uporabite police, omarice, košare za shranjevanje pod posteljo ali izkoristite prostor pod stopniščem za dodatne shranjevalne površine.
 • Minimalizem: V manjšem stanovanju se pogosto izkaže minimalističen pristop kot najboljša izbira. Izberite le nekaj ključnih kosov pohištva in dekorativnih elementov, ki bodo izstopali, vendar ne bodo preobremenili prostora.
Notranji Oblikovalec Stanovanje Portoroz
Notranje oblikovanje – stanovanje Portorož

Pri načrtovanju notranjega dizajna večjega nadstandardnega stanovanja imate več svobode pri ustvarjanju razkošnega, udobnega in elegantnega prostora. Tukaj je nekaj nasvetov, kako izkoristiti ta prostor:

 • Prostorna razporeditev: Izkoristite prostornost stanovanja in razmislite o odprtih tlorisih, ki omogočajo pretok med prostori. Na primer, povežite dnevno sobo, jedilnico in kuhinjo v en velik odprt prostor, ki spodbuja druženje in udobje.
 • Kvalitetni materiali: Izberite visokokakovostne materiale, ki bodo dodali razkošje in eleganco prostoru. Uporabite naravne materiale, kot so marmor, les, steklo in kakovosten tekstil. Izberite teksture, ki ustvarjajo občutek luksuza, na primer mehki tepihi, svilnati zavese in udobno oblazinjeno pohištvo.
 • Ambientalna osvetlitev: Uporabite kombinacijo različnih virov osvetlitve za ustvarjanje ambientalnega vzdušja. Namestite stropne luči z regulatorji svetlosti, dodajte namizne in stenske svetilke za ustvarjanje mehkega in prijetnega vzdušja. Oglejte si prispevek o projektiranju razsvetljave.
 • Poudarjanje arhitekturnih elementov: Če imate v stanovanju izjemne arhitekturne elemente, kot so visoki stropovi, stebri ali unikatne oblike, jih poudarite in jih uporabite kot osrednje točke v prostoru. Poudarite tudi naravne razglede, če so na voljo, na primer z velikimi panoramskimi okni.
 • Prilagodljivost prostora: Če imate večje stanovanje, razmislite o prilagodljivosti prostora. Uporabite pregradne stene, drsna vrata ali zaslonke, ki omogočajo spreminjanje razporeditve prostorov glede na potrebe in želje.
 • Umetniška dela: Dodajte umetniška dela, kipce, slikovite tapete ali fotografske stene, ki bodo popestrile prostor in mu dale edinstven značaj. Umetniška dela lahko postanejo središče pozornosti in dodajo pridih ekskluzivnosti.
 • Wellness prostor: Če imate dovolj prostora, razmislite o ustvarjanju wellness prostora, kot je savna, masažna soba ali fitnes studio. To bo dodalo dodatno razkošje in možnost sprostitve v lastnem domu.

Prenova hiše na ključ | Oprema stanovanja na ključ

Olajšajte si izbor in nakup, kjer boste na ENEM MESTU dobili STOKOVNO SVETOVANJE in konkreten izbor opreme vašega novega doma ali poslovnega prostora.

Akcija v času sejma DOM: BREZPLAČNI NASVET ter 15% popust na celovit projekt notranje ureditve hiše(velja od 8.03.-30.3.2023)

Prenavljate hišo? Ne skrbite, sprostite se! Za VSE POSKRBIMO MI - od IDEJE, 3D DESIGNA do DOSTAVE in MONTAŽE.

Pohištvo, keramika, parket, svetila, ogrevanje, prezračevanje, vrhunski 3D izris,... Ponudimo vam seveda tudi mojstre za izvedbo: stojne ter elektro instalacije, polaganje keramike, parketa, pleskarska dela, montaža pohištva,... Skratka obnova-oprema hiše ali stanovanja na ključ.

Kontaktirajte nas za termin, zato da si vzamemo čas samo za vas.

Prenova hiše ali stanovanja na ključ. Za brezplačne informacije pokličite 041 412 982.

Prenova hiše