Projektiranje okolice hiše

Projektiranje okolice hiše je ključnega pomena za ustvarjanje funkcionalnega, estetsko privlačnega in udobnega zunanjega prostora. Ta proces vključuje načrtovanje in oblikovanje zunanjih elementov, kot so vrt, dvorišče, poti, terase, in morebitne dodatne strukture, kot so vrtne lope ali bazen. Tukaj je nekaj ključnih vidikov projektiranja okolice hiše:

  1. Funkcionalnost: Prva stvar, ki jo je treba upoštevati, je funkcionalnost zunanjega prostora. To vključuje določitev območij za sprostitev, zabavo, vrtnarjenje, otroško igro in morebitne druge dejavnosti. Poskrbeti je treba, da bo zunanji prostor zadovoljil potrebe družine.
  2. Estetika: Estetski vidik je prav tako pomemben. Izberite rastline, materiale in barvne sheme, ki se skladajo s celotno zasnovo hiše in ustvarjajo harmonično okolje. Upoštevajte tudi stil in vzorce, ki izražajo vašo osebnost in okus.
  3. Vrtnarjenje: Vrtnarjenje igra ključno vlogo pri projektiranju okolice hiše. Rastline, cvetje, drevesa in grmi lahko dodajo naravni videz in prispevajo k boljši kakovosti zraka. Upoštevajte tudi vzdrževanje vrta, da bo ta ostal urejen in privlačen.
  4. Poti in ploščadi: Načrtovanje poti in ploščadi je nujno za povezovanje različnih delov zunanjega prostora. Izberite materiale, ki so primerni za vaše podnebje.
  5. Dodatne strukture: Če želite, lahko vključite dodatne strukture, kot so nadstreški, vrtna lopa, bazen ali letna kuhinja. Te strukture morajo biti v skladu z osnovnim dizajnom in funkcionalnostjo zunanjega prostora.
  6. Trajnost: Pri projektiranju okolice hiše je pomembno upoštevati trajnostne prakse. To vključuje izbiro ekološko prijaznih materialov, učinkovito uporabo vode in energije ter zmanjšanje odpadkov.
  7. Sodelovanje s strokovnjaki: Za dosego najboljših rezultatov in uresničitev svojih vizij je včasih pametno sodelovati tako s krajinskimi arhitekti ali vrtnarji, kot tudi oblikovalci, ki imajo izkušnje v projektiranju okolic hiš.

Prenova hiše na ključ | Oprema stanovanja na ključ

Olajšajte si izbor in nakup, kjer boste na ENEM MESTU dobili STOKOVNO SVETOVANJE in konkreten izbor opreme vašega novega doma ali poslovnega prostora.

Akcija VESELI DECEMBER -15% na celovit projekt notranje ureditve hiše(velja od 6.12.-20.12.2023)

Prenavljate hišo? Ne skrbite, sprostite se! Za VSE POSKRBIMO MI - od IDEJE, 3D DESIGNA do DOSTAVE in MONTAŽE.

Pohištvo, keramika, parket, svetila, ogrevanje, prezračevanje, vrhunski 3D izris,... Ponudimo vam seveda tudi mojstre za izvedbo: stojne ter elektro instalacije, polaganje keramike, parketa, pleskarska dela, montaža pohištva,... Skratka obnova-oprema hiše ali stanovanja na ključ.

Kontaktirajte nas za termin, zato da si vzamemo čas samo za vas.

Prenova hiše ali stanovanja na ključ. Za brezplačne informacije pokličite 041 412 982.

Prenova hiše