Elektro instalacijska dela

Elektroinstalacije vključujejo postavitev električnih sistemov v stavbah, ki zagotavljajo varno in učinkovito oskrbo z električno energijo.

To vključuje namestitev električnih vodov, vtičnic, stikal, razdelilnikov električne energije, svetlobnih teles, naprav za prenapetostno zaščito in drugih komponent.

Tu je nekaj ključnih vidikov elektroinstalacijskih del:

 1. Načrtovanje:
  • Pred začetkom elektroinstalacijskih del je ključno natančno načrtovanje. Načrti določajo, kje bodo nameščene vtičnice, stikala, svetlobna telesa in druge električne komponente.
 2. Električna napeljava:
  • Postavitev električnih vodov je ena od ključnih nalog elektroinstalaterjev. Uporabljajo se različne vrste kablov, odvisno od namena, obremenitve in lokalnih predpisov.
 3. Vtičnice in stikala:
  • Elektroinstalaterji namestijo vtičnice, stikala in drugo opremo za povezovanje električnih naprav v stavbah. To vključuje tudi namestitev dvosmernih stikal, vtičnic z varovalkami in drugih varnostnih mehanizmov.
 4. Razdelilniki električne energije:
  • Razdelilniki so ključni del elektroinstalacij, saj omogočajo usmerjanje električne energije v različne dele stavbe. To vključuje glavne električne plošče, podplošče in manjše distribucijske plošče.
 5. Svetlobna telesa:
  • Elektroinstalaterji nameščajo svetlobna telesa, kot so stropne luči, vgradne luči, stenske svetilke itd. Prav tako so odgovorni za povezavo svetlobnih teles z električno napeljavo.
 6. Varnost:
  • V elektroinstalacijah je varnost na prvem mestu. Elektroinstalaterji upoštevajo predpise o varnosti in izvajajo potrebne korake za preprečevanje nevarnosti električnih udarov, požarov in drugih nesreč.
 7. Prenapetostna zaščita:
  • V sodobnih elektroinstalacijah je pogosto vključena prenapetostna zaščita, ki ščiti električne naprave pred nenadnimi nihanji napetosti.
 8. Certifikacija in preverjanje skladnosti:
  • Po končanih elektroinstalacijskih delih se izvede certifikacija sistema in preveri se skladnost z lokalnimi elektrostandardi. To zagotavlja, da je električna inštalacija varna in deluje v skladu z zahtevami.
 9. Vzdrževanje in popravila:
  • Elektroinstalacije zahtevajo redno vzdrževanje. Elektroinstalaterji so prav tako odgovorni za popravila in nadgradnje sistema, če je to potrebno.

Pri elektroinstalacijskih delih je ključnega pomena sodelovanje z izkušenimi elektroinstalaterji in upoštevanje veljavnih standardov in predpisov, da se zagotovi varnost in zanesljivost električnega sistema v stavbi.

Prenova hiše na ključ | Oprema stanovanja na ključ

Olajšajte si izbor in nakup, kjer boste na ENEM MESTU dobili STOKOVNO SVETOVANJE in konkreten izbor opreme vašega novega doma ali poslovnega prostora.

Akcija v času sejma DOM: BREZPLAČNI NASVET ter 15% popust na celovit projekt notranje ureditve hiše(velja od 8.03.-30.3.2023)

Prenavljate hišo? Ne skrbite, sprostite se! Za VSE POSKRBIMO MI - od IDEJE, 3D DESIGNA do DOSTAVE in MONTAŽE.

Pohištvo, keramika, parket, svetila, ogrevanje, prezračevanje, vrhunski 3D izris,... Ponudimo vam seveda tudi mojstre za izvedbo: stojne ter elektro instalacije, polaganje keramike, parketa, pleskarska dela, montaža pohištva,... Skratka obnova-oprema hiše ali stanovanja na ključ.

Kontaktirajte nas za termin, zato da si vzamemo čas samo za vas.

Prenova hiše ali stanovanja na ključ. Za brezplačne informacije pokličite 041 412 982.

Prenova hiše