Vodovodno instalaterska dela

Vodovodno instalaterska dela obsegajo postavitev in vzdrževanje vodovodnih sistemov v stavbah.

Ta dela so ključnega pomena za zagotavljanje varnega in učinkovitega oskrbovanja z vodo ter odvajanja odpadne vode.

Spodaj so navedeni nekateri osnovni vidiki vodovodnih instalaterskih del:

 1. Načrtovanje sistema:
  • Preden se začnejo vodovodna dela, se izdela načrt vodovodnega sistema, ki določa potek vodovodnih cevi, lokacijo pip, odtokov in drugih komponent. Načrt je osnova za učinkovito postavitev sistema.
 2. Vodovodne cevi:
  • Postavitev vodovodnih cevi je ena od ključnih nalog vodovodnih instalaterjev. Uporabljajo se različni materiali, kot so baker, plastika, galvanizirano železo, odvisno od potreb sistema.
 3. Pipe in ventili:
  • Namestitev pip, ventilov in drugih kontrolnih elementov omogoča uporabnikom nadzor nad oskrbo z vodo. Različne vrste pip, kot so standardne pipe, pipice, tuš glave in drugi dodatki, se prav tako vgrajujejo glede na potrebe uporabnikov.
 4. Grelniki vode:
  • Vodovodni instalaterji nameščajo tudi grelnike vode, kot so bojlerji ali sodobnejši sistem za ogrevanje vode. Ti sistemi zagotavljajo toplo vodo za sanitarno uporabo.
 5. Odtoki in kanalizacija:
  • Poleg oskrbe z vodo so vodovodni instalaterji odgovorni tudi za namestitev odtokov in kanalizacijskih sistemov, ki omogočajo odvajanje odpadne vode.
 6. Napredni sistemi:
  • V sodobnih stavbah se vgrajujejo napredni vodovodni sistemi, kot so avtomatizirane pipice, senzorske pipe, sistema za recikliranje deževnice itd. Vodovodni instalaterji morajo biti seznanjeni z naprednimi tehnologijami.
 7. Popravila in vzdrževanje:
  • Poleg namestitve so vodovodni instalaterji odgovorni tudi za popravila in vzdrževanje vodovodnih sistemov. To vključuje popravilo puščanj, zamenjavo obrabljenih delov in odpravljanje težav v sistemu.
 8. Spojni materiali:
  • Vodovodni instalaterji uporabljajo različne spojne materiale, kot so cevni spoji, cevne objemke, tesnila in lepila, za zagotavljanje zanesljive in tesne povezave vodovodnih komponent.
 9. Skladnost s standardi:
  • Vodovodni instalaterji morajo upoštevati lokalne gradbene kode, predpise in standarde za zagotavljanje varnih in skladnih vodovodnih sistemov.

Vodovodno instalaterska dela zahtevajo strokovnost, natančnost in skrbnost, da se zagotovi, da vodovodni sistem deluje zanesljivo in varno. Obrnite se na izkušene vodovodne instalaterje, ko potrebujete namestitev ali vzdrževanje vodovodnega sistema v vaši stavbi.

Prenova hiše na ključ | Oprema stanovanja na ključ

Olajšajte si izbor in nakup, kjer boste na ENEM MESTU dobili STOKOVNO SVETOVANJE in konkreten izbor opreme vašega novega doma ali poslovnega prostora.

Akcija v času sejma DOM: BREZPLAČNI NASVET ter 15% popust na celovit projekt notranje ureditve hiše(velja od 8.03.-30.3.2023)

Prenavljate hišo? Ne skrbite, sprostite se! Za VSE POSKRBIMO MI - od IDEJE, 3D DESIGNA do DOSTAVE in MONTAŽE.

Pohištvo, keramika, parket, svetila, ogrevanje, prezračevanje, vrhunski 3D izris,... Ponudimo vam seveda tudi mojstre za izvedbo: stojne ter elektro instalacije, polaganje keramike, parketa, pleskarska dela, montaža pohištva,... Skratka obnova-oprema hiše ali stanovanja na ključ.

Kontaktirajte nas za termin, zato da si vzamemo čas samo za vas.

Prenova hiše ali stanovanja na ključ. Za brezplačne informacije pokličite 041 412 982.

Prenova hiše