Prenova pritličja Goriške knjižnice Franceta Bevka v Novi Gorici

Praktični študijski in bralni kotički ter prijetni prostori za druženje.

Zaupana nam je bila naloga, da na novo oblikujemo idejne rešitve oddelkov, ki se nahajajo v pritličju Goriške knjižnice Franceta Bevka v Novi Gorici.

Skupaj z vodstvom knjižnice smo na novo umestili knjižne regale ter preuredili oddelke, glede na potrebe zaposlenih in nenazadnje vseh nas – obiskovalcev. Tako so nastali prostorni bralni in študijski kotički, ki smiselno povezujejo vsebino prostora ter ustvarjajo prijetne prehode med oddelki. Nenazadnje sta prostor dobili tudi dve “dnevni sobi”, idealni za organizacijo literarnih večerov manjših skupin.

Sedežne garniture, barviti tabureji, elegantne in pisane preproge, fotelji ter priročne pisalne mize in mizice. To so elementi, s katerimi smo želeli poudariti posamezen kotiček ter mu vdahniti nekaj domačnosti. Nenazadnje je knjižnica prostor vseh nas, ki jo že leta obiskujemo in tako dobro poznamo.

To je kraj, kjer z najmlajšimi preživljamo neprecenljive urice ob listanju kartonk. To je kraj, kjer ob jutranji kavi prebiramo časopise. To je kraj, kjer se skupaj s sošolci ali pa sami učimo. To je kraj, ki nam omogoča zanimive dogodke in razstave. In to je kraj, ki vsem nam zagotavlja prijetne kotičke, kamor se lahko umaknemo in v miru prelistamo najljubšo knjigo, strip, biografijo, priročnik, …

V letu, ki je za nami je bilo opravljenega veliko dela in angažiranja, dobre volje in pripravljenosti, da posodobimo našo Goriško knjižnico. Zato hvala vsem, ki ste – smo sodelovali pri tem projektu.

Objavljene fotografije so nastale ob dovoljenju vodstva knjižnice. Obenem pa objavljamo tudi idejne vizualizacije, ki bi lahko v prihodnosti zaživele saj je knjižnica (tako kot vse okoli nas) prostor, kjer čas narekuje konstantne spremembe in prilagajanja novim trendom in potrebam.

Ostale vsebine v kategoriji

Prenova hiše na ključ | Oprema stanovanja na ključ

Olajšajte si izbor in nakup, kjer boste na ENEM MESTU dobili STOKOVNO SVETOVANJE in konkreten izbor opreme vašega novega doma ali poslovnega prostora.

Akcija: BREZPLAČNI NASVET ter 20% popust na celovit projekt notranje ureditve hiše(velja od 06.06.-13.6.2024)

Prenavljate hišo? Ne skrbite, sprostite se! Za VSE POSKRBIMO MI - od IDEJE, 3D DESIGNA do DOSTAVE in MONTAŽE.

Pohištvo, keramika, parket, svetila, ogrevanje, prezračevanje, vrhunski 3D izris,... Ponudimo vam seveda tudi mojstre za izvedbo: stojne ter elektro instalacije, polaganje keramike, parketa, pleskarska dela, montaža pohištva,... Skratka obnova-oprema hiše ali stanovanja na ključ.

Kontaktirajte nas za termin, zato da si vzamemo čas samo za vas.

Prenova hiše ali stanovanja na ključ. Za brezplačne informacije pokličite 041 412 982.

Prenova hiše