Prenova pritličja stanovanjske hiše v Goriških Brdih

Kamen, les in svetle barve

Elegantno, z občutkom za detajle

Pritličje stanovanjske hiše je bilo potrebno temeljite prenove, tako v smislu instalacijskih del, kot tudi notranje opreme. Nekatere originalne elemente hiše, kot je kamnita stena v spalnici smo ohranili ter tako povezali preteklost s sodobnim.

Tloris pritličja je narekoval manjšo vhodno vežo, velik osrednji bivalni prostor, dve sobi in manjšo kopalnico.

Želja lastnice je bila po večji kopalnici in dodatni, garderobni sobi. Velik osrednji prostor smo tako razmejili z novo steno, v katero smo umestili večje notranje okno z lesenimi letvicami. S tem smo dodatno poudarili klasičen izgled prostorov, nenazadnje smo pridobili tretjo sobo.

Želja po večji kopalnici je narekovala kar nekaj instalacijskih sprememb, predvsem glede odtokov in nove pozicije wc školjke. Kopalnico smo premestili v eno izmed starih sob, na njeno mesto pa umestili manjšo garderobno sobo.

Kopalnica zagotovo sodi med prostore, ki v izbranih materijalih in teksturah tvori harmoničen mozaik sprostitve in praktičnosti. Umestitev fototapete ustvarja globinski efekt, ki te “potegne” na plažo. Z njo optično večamo prostor ter vnašamo občutek narave. Kamnita talna obloga, neposredno ob fototapeti služi kot podaljšek plaže.

Edini prostor, ki smo ga pustili v istih gabaritih je mladinska soba. Kljub relativno veliki kvadraturi je tudi v tem prostoru, kot izrazit dekorativni element uporabljena fototapeta, tokrat z motivom velemesta. Prav zaradi same velikosti fototapete je efekt “podaljška” prostora optično zagotovljen.

Ostale vsebine v kategoriji

Prenova hiše na ključ | Oprema stanovanja na ključ

Olajšajte si izbor in nakup, kjer boste na ENEM MESTU dobili STOKOVNO SVETOVANJE in konkreten izbor opreme vašega novega doma ali poslovnega prostora.

Akcija: BREZPLAČNI NASVET ter 20% popust na celovit projekt notranje ureditve hiše(velja od 06.06.-13.6.2024)

Prenavljate hišo? Ne skrbite, sprostite se! Za VSE POSKRBIMO MI - od IDEJE, 3D DESIGNA do DOSTAVE in MONTAŽE.

Pohištvo, keramika, parket, svetila, ogrevanje, prezračevanje, vrhunski 3D izris,... Ponudimo vam seveda tudi mojstre za izvedbo: stojne ter elektro instalacije, polaganje keramike, parketa, pleskarska dela, montaža pohištva,... Skratka obnova-oprema hiše ali stanovanja na ključ.

Kontaktirajte nas za termin, zato da si vzamemo čas samo za vas.

Prenova hiše ali stanovanja na ključ. Za brezplačne informacije pokličite 041 412 982.

Prenova hiše